Over Ons

Onze grote showroom in Oldenzaal geeft u een volledig beeld van onze collecties. We garanderen u een beleving die beslist de moeite waard is. Onze collecties zijn zeer uitgebreid en op 2500 m2 ziet u het mooiste dat Europa op meubelgebied te bieden heeft. Kwaliteit staat bij ons voorop. De collectie bestaat uit eigentijdse klassieke meubelen met een moderne “touch”. 
 
Maatwerk
Al onze meubelen kunnen geheel naar uw wensen worden gemaakt. U kunt de afmetingen bepalen en de gewenste afwerking en kleur. Bij de gestoffeerde meubelen kunt u kiezen uit honderden stofmogelijkheden. In onze eigen stoffeerderij is eigenlijk alles mogelijk. We hebben meubelen in vele houtsoorten zoals kersenhout, eikenhout en mahoniehout. De houtkleuren en finishes zijn ook geheel naar wens.  Het is ook mogelijk de meubelen een antiek finish te geven zodat ze niet van echt antiek te onderscheiden zijn.
In onze showroom vindt u collecties van de meest vooraanstaande Europese fabrikanten. Naast Engelse meubelen zoals Duresta, Kennedy, Wade, Parker Farr en vele anderen hebben we ook eigen modellen in de warme Engelse stijl. Uit Frankrijk zijn alle bekende merken aanwezig zoals Grange, Batel, Moisonnier, Bournais en Felix Monge. Ook als u op zoek bent naar de typisch Franse meubel stijlen als Directoire, Louis Philippe, Empire of de meer landelijk wonen stijl als Chandelle, Luberon en Bastide bent u bij ons aan het juiste adres.
 
Tevens hebben we ook veel meubelen met een Provencaalse en Italiaanse uitstraling.
Bent u op zoek naar een fraaie Engelse oorfauteuil, een mooie bank in een ruitstof, een hoekbank op maat of een klein bijzettafeltje, we helpen u graag.  Ook hebben we een uitgebreide collectie eetkamertafels in vele houtsoorten en afmetingen, Smellink Classics exclusieve interieurs:  een collectie klassieke meubelen die klasse, kwaliteit en warmte uitstralen en die bijdragen aan de typisch Engelse interieur stijl.
 
Bureaus
We hebben een geheel eigen collectie bureaus ( buro’s)  die in vele variaties kunnen worden geleverd. In vele houtsoorten zoals kersenhout, eikenhout of geheel op maat en met uw eigen in deling, alles is mogelijk. Op deze website onder catalogus kunt u onze eigen Classic Home Office catalogus eens doorbladeren om een indruk te krijgen van de vele mogelijkheden voor een mooi bureau of schrijftafel. Tevens kunnen alle boekenkasten en wandmeubels geheel op maat worden gemaakt. Bij alle meubelen zijn bijpassende lambriseringen te maken en bijpassende meubelen als bureaufauteuils, boekenmolens en bijzetmeubelen.
 

Handgeknoopte tapijten
Smellink Classics heeft een grote en fraaie collecties handgeknoopte tapijten. Naast de vanouds bekende Perzische tapijten hebben we ook een collectie Ziegler en Samarkand tapijten van de allerbeste kwaliteit. Veel van deze tapijten kunt u ook op speciale afmetingen bestellen.
 
Kleinmeubelen
In klein meubelen is er een zeer grote keuze. Op maat en in elke gewenste kleur. Of het nu gaat om een ladencommode, een sidetable, schrijfbureau, wijnmeubel, tv kast of garderobekast, bij ons bent u aan het juiste adres. Zeer fraai is onze Bayonne collectie. Deze collectie is geheel maatwerk. U kunt kiezen uit onze eigen bestaande modellen maar u kunt ook elk model aanpassen aan de door u gewenste afmetingen. U bepaalt ook zelf de kleur van het meubel. Op de website onder collecties en klein meubelen vindt u een aantal zeer fraaie voorbeelden.
 
Herstofferen
In onze eigen meubelstoffeerderij kunnen wij uw oude lievelingsmeubel weer geheel in oude staat herstellen. Onze vakmensen zorgen ervoor dat het meubel weer een tweede leven tegemoet kan zien. Een uitgebreide collectie meubelstoffen is aanwezig en wij adviseren u graag.
 
Advies
Onze stylisten en interieur adviseurs kunnen samen met u zorgen voor het uitkomen van uw woondromen. Wij kunnen u helpen met een simpel advies in onze showroom tot een geheel uitgewerkt ontwerp met tekeningen en 3D presentaties van de complete inrichting van uw nieuwe woning. Onze adviseurs staan voor u klaar !
 
Geschiedenis
De geschiedenis van Smellink Classics gaat terug naar de twintiger jaren van de vorige eeuw. De opa van de huidige eigenaar. Henk Smellink,  begon toen als zelfstandig meubelmaker in Oldenzaal om meubelen op bestelling te maken in zijn eigen meubelmakerij. Toen waren het nog puur handmatig gemaakte en heden ten dage zijn het weer handmatig gemaakte producten die op wens van de klant worden gemaakt.
 
Het verschil is dat ze toen in de meubelmakerij in Oldenzaal werden gemaakt en nu in werkplaatsen verspreid over heel Europa. Met recht staan onze collecties dan ook bekend als “the finest furniture from Europe“ Het zijn nog steeds ambachtelijk gemaakte producten met oog voor vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid. Milieubewustzijn, oog voor schoonheid en kwaliteit zijn bijna honderd jaar later nog steeds uitgangspunten van ons bedrijf.
 
Meubelmerken
Naast onze eigen collecties  leveren we ook meubelen van bekende fabrikanten zoals  Giorgetti, Grange, RAC, Bendic, Frommholz, Lotus, Vincent Sheppard, Bench, Schuitema, Kennedy, Diez, Duresta, Berendsen, Bielefelder Werkstätten, Ehalt, Lumiere, Monge, Baxter, en vele andere. 
Onze eigen collectie bestaat uit een geheel nieuwe zitmeubelcollectie en collecties meubelen die op elke afmeting en kleur leverbaar zijn. Daarnaast is er onze Classic Home Office collectie waarmee u een geheel eigen fraai kantoor aan huis kunt maken.
 
Een bezoek aan onze showroom is beslist de moeite waard en we ontvangen dan ook klanten uit alle streken van Nederland. Maar ook klanten uit België, Duitsland en zelfs uit Zwitserland en Rusland weten ons te vinden.
 
Een bezoek aan onze showroom kunt u natuurlijk spontaan plannen en kijkt u dan even op de website voor de openingstijden. Wilt u deskundig advies of op een special tijdstip naar Oldenzaal komen , bel of mail dan even vooraf zodat we u in alle rust kunnen adviseren.
 
Komt u van ver, dan kunt u ook gebruik maken van onze speciaal arrangement in een van de mooiste hotels in Twente. U combineert dan een bezoek aan onze showroom met een aangenaam verblijf in deze mooie omgeving en we hebben een aantal fraaie arrangementen voor u samengesteld. Bel of mail ons even en we sturen u de arrangementen en de aantrekkelijke voorwaarden.
 
Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op en wij zijn u graag behulpzaam !
 

     

Smellink Classics
Ainsworthstraat 31
7575 BS Oldenzaal, NL
Tel:+31541 523222
info@smellinkclassics.nl

 
Openingstijden
Di t/m Vr
10:00 - 17:30
Zaterdag
10:00 - 17:00
(Buiten openingstijden op afspraak geopend)